Hoe werkt het algoritme van LinkedIn anno 2023 nou? De afgelopen jaren hebben we honderden LinkedIn posts gemaakt voor allerlei bedrijven. Die uren schrijven, schaven en analyseren hebben ons veel inzicht gegeven in wat (niet) werkt op LinkedIn. Ook data-analyses zoals onze LinkedIn Performance Benchmark hebben ons veel inzichten gegeven. Wil jij ook begrijpen hoe het LinkedIn algoritme werkt? Lees dan meer over deze waardevolle inzichten in deze blog.
Wist je dat elke 5e post in je feed gesponsord is? Veel meer dan mensen denken. Maar wat beïnvloed de feed nog meer?
LinkedIn gebruikers hebben vaak niet door hoeveel advertenties er wel niet aanwezig zijn op een feed. Hieronder zie je op alle lichte plekken de gesponsorde content.
Hoe het algoritme werkt is maar een klein onderdeel van succesvol op LinkedIn. Leet met ons handboek wat wel én niet werkt op LinkedIn. Het bevat een hoop: de laatste algoritme-updates, inzichten uit meer dan 100 LinkedIn Scans, analyses van duizenden posts uit onze database en key take-aways uit de meest relevante onderzoeken.
Likes oftewel reactions, zijn de meest gebruikte manier om te laten zien dat je content leuk of interessant vindt. Een aantal inzichten hierover:
Like whatever, er zit geen verschil in impact tussen de 7 like opties: “Like, Celebrate, Support, Funny, Love, Insightsful & Curious”.
Het krijgen van comments op jouw LinkedIn posts is dat wat engagement en bereik het meest kan vergroten. Het LinkedIn algoritme houdt van comments, omdat het een sterke indicator is van authentieke interactie, wat ze erg belangrijk vinden op het platform.
Helaas kan het verkrijgen van comments op je LinkedIn post nog best lastig zijn. Natuurlijk gebeurt het bij een pakkende post wat meer vanzelf. Maar je kunt het ook uitlokken met wat trucjes:
Naast het krijgen is ook het geven van comments een manier om je zichtbaarheid te verhogen. Ook al is het voor bedrijven minder gebruikelijk om dit te doen, in onze ogen is dat juist een goede reden om op te vallen. Uit onderzoek blijkt dat dit erg goed werkt:
Sinds een tijdje kun je naast sharen ook reposten op LinkedIn. Maar wat is het verschil? We leggen het uit:
Een LinkedIn repost is beter voor de auteur van het bericht. De interacties en impressies worden toegekend aan de gebruiker en niet aan jou.
Een LinkedIn share is beter voor degene die de post deelt. Het bereik aan de nieuwe, gedeelde post toegekend. Een LinkedIn share doet het wel veel slechter dan een eigen post: maar liefst 60-70% minder.
Wat belangrijke inzichten:
Ontdek hoe je bedrijfspagina presteert op LinkedIn ten opzichte van andere bedrijven met onze LinkedIn Performance benchmark!
We ranken met onze LinkedIn Performance Benchmark jouw bedrijfspagina op 5 onderdelen:
De resultaten hiervan ontvang je in een handige PDF, waarbij we dieper ingaan op elk onderdeel.